Bruger du også meget tid for an skærmen?

Vi bruger i dag utrolig meget tid på at se tv. Hvor der tidligere ikke engang fandtes tv, kan vi i dag umuligt forestille os en verden uden. Det er i dag muligt, via et hav af tv udbydere, at have flere tusinde kanaler på sit tv. Man kunne diskutere om det mon er godt for os at sidde så mange timer foran skærmen hver dag, og især med hensyn til tidens børn og unge som sidder foran en enten tv- eller computerskærm dagen lang. Tidligere legede man med biler og dukker eller løb rundt ude i haven hvilket virker som en del sundere barndom. Undersøgelser viser at danskernes tv forbrug stiger hvert år og spredningen af kanaler bliver større og større. De unges tv forbrug er steget med 50%, men undersøgelsen viser faktisk at personer over 55 år, er de som ser mest tv. I gennemsnit ser den +55 årige over fire timers tv om dagen. Medieforskere mener dog ikke at denne fremgang skader os – tværtimod mener de, at tv’et hænger sammen med vores kultur fordi at det er igennem tv’et at vi forstår en del af vores samfund og historie.

Man kan også sige at selvom vi ikke snakker så meget sammen når vi ser tv, er det stadig et socialt medie og det ligger grund til mange samtaler i skoler og på arbejdspladser. Desuden er det også igennem tv at de fleste af os får nyheder om hele verden og vi kan igennem mange programmer lære utrolig meget om alverdens ting og sager, kultur, dyr, planeten – ja alt hvad hjertet begærer. Der er noget for enhver smag og man kan sågar igennem forskellige tv pakker selv vælge hvilke kanaler man vil have på sit fjernsyn. Man kan tilmed også vælge imellem et utal af tv udbydere og derved selv vælge om man vil have en pakke fra, for eksempel, viasat eller canal digital.

På denne måde kan man skræddersy sin egen tv pakke og vælge præcis hvilke kanaler man ønsker. Det kan for eksempel være at man selv ønsker at have kanaler som kanal 4 og tv 3 hvor der vises masser af bløde film samt dokumentar og reality programmer men at ens man ønsker film – og sportkanaler. Vi har forskellige behov med hensyn til tv og det er helt individuelt hvad vi ønsker at se. Det er helt normalt at man har flere fjernsyn i sit hjem og mange har endda et fjernsyn i hvert rum af huset så man, for eksempel, kan se nyheder imens man laver mad eller spiser i køkkenet. Ulempen ved dette fænomen er dog, at vi ofte ser en familie sidde i hvert sit rum og ser tv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *