Vi er Nordens største forbrugere af smartphones

I Danmark bruger vi rigtig meget tid med vores telefon i hånden. Op mod en 1/3 del af danskere har udtalt at de bruger i snit 3-5 timer om dagen på deres telefon, hvad enten det er på facebook, streaming eller spil. Om det er et problem eller blot den generelle samfundsudvikling er svært at sige, men ud af de 1/3 danskere der fortæller at de bruger så lang tid på deres telefon, mener ½-delen at de synes de bruger for meget tid på telefonen og at de har et problem med det. Hvis du hører til denne gruppe af mennesker, så er denne artikel påtænkt dig, da vi her vil give dig et par forslag til hvordan du kan sænke dit telefonforbrug.

Skriv ned hvad det er du bruger din tid på

Ved at skrive ned hvad du reelt set bruger din telefontid på, kan du helt konkret få et overblik over hvilke aktiviteter du laver på din telefon. Selvom man bruger 3-5 timer på den, behøver det hele jo ikke være spildtid. Det er først når det begynder at blive ren vane at have telefonen i hånden, som fx hvis man lige tjekker facebook 3-4 gange i løbet af en time uden at der egentlig er noget at tjekke.

Efter du har skrevet ned hvad du bruger din tid på i løbet af en uge, kan du nemt og hurtigt finde ud af hvor de store tidsforbrugere er. Derfra handler det blot om at være ærlig over for sig selv og skære de aktiviteter fra, der ikke nødvendigvis er særligt produktive eller nødvendige. Typisk vil langt de flestes forbrug af telefonen kunne skæres drastisk ned ved blot at lægge telefonen i et andet rum. På den måde bliver du opmærksom på hvornår trangen melder sig til at tjekke telefonen og du kan derefter handle ud fra det. Det er som med alt mulig anden ”afhængighed” noget man bliver nødt til at kæmpe lidt for, da det faktisk kan være ret svært at få stoppet sit forbrug igen. En god måde at få begrænset sit forbrug er eventuelt at sætte sit mobilabonnement ned til en mindre udgave, hvor man måske ikke har så meget data at bruge hver måned. Tjek evt. http://mabonnementer.dk/ for en oversigt over de største udbydere af mobilabonnementer i DK.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *