Begynd dit livs efterår på den bedst mulige måde

Begynd dit livs efterår på den bedst mulige måde

Det er aldrig for tidligt at begynde at planlægge hvordan livet som pensionist skal være. Det gælder også, hvis du allerede skal på pension om nogle få år, for så kan du allerede nu begynde at planlægge, hvordan din ældrebolig skal indrettes, eller om du vil bruge tid på madlavning, rengøring og den slags.

Indret din bolig

Det er nemt at sige, men jo før du kommer i gang med at indrette den bolig, du skal bo i som ældre, desto bedre. Så har du og dine børn tid til bare at få styr på de mindre deltager, når tid er. Hvis du allerede er på vej i ældrebolig, eller du og børnene har diskuteret, at det måske er ved at være på tide, så kan du roligt begynde at indrette boligen.

Du og I bør tænke i de baner, at det skal være så nemt for alle som muligt. Både rengøringspersonalet der skal kunne gøre rent over alt, eller dig selv og en eventuel partner, som skal kunne komme rundt og ikke falde over møbler. Eller hvis I har brug for redskaber som en kørestol eller et gangstativ, skal der heller ikke være for mange forhindringer rundt omkring i lejligheden.

Besøg hjemmesiden her og få masser af inspiration til, hvordan du kan indrette din ældrebolig allerede nu nemt og bekvemt for alle. Der er ingen skam i allerede nu at tænke i de baner og drømme sig til en simplere og nemmere livsstil. Der er alt lige fra en ny seng over køkkenredskaber til nem elektronik, som alle kan finde ud af. Sågar hvis I skal have en ekstra seng til børnebørnene, hvis det skulle være aktuelt.

Brug tid på det, du vil

Men for at gøre det endnu nemmere for dig selv, så kan du også få leveret maden eller få et privat rengøringsfirma til at komme og gøre lejligheden ren. Bor du ikke på et plejehjem, kan der være vanskeligheder i at få gjort disse ting, og der skal måske hyres hjælp ude fra til det. Især hvis du som ældre er blevet svagere eller måske dårligt gående, eller nemt bliver træt, kan det være en god idé med mad udefra eksempelvis.

Hos www.detdanskemadhus.dk kan de levere, hvad det skulle være. Det gælder båder nyere dansk madlavning eller gammel dansk mad som medisterpølse eller stegt flæsk, hvis det er dét, du er til. Du bestemmer helt selv, hvad der skal på menuen, og så bliver det leveret direkte til din hoveddør. De har et bestemt menukort, og så vælger du blot ud fra det.

At få leveret mad ude fra giver dig måske også den fordel, at du ikke bare får dårlige færdige retter, som ikke er så gode for hverken krop eller sjæl. Har du for eksempel diabetes, eller trænger du måske bare til at tabe dig et par kilo, så informerer du bare leveringsstedet omkring dét, og så sørger de for at sammensætte den rigtige kost til dig, så du ikke behøver kæmpe med det selv. Og i stedet kan bruge din tid på at gå ture, læse bøger, besøge børnebørn, eller hvad du nu kunne have lyst til. Det er nemlig din tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *