Sådan gør du boligen sommerklar

Sådan gør du boligen sommerklar

Foråret er snart over os, hvilket for mange betyder at bolig, have og bil skal gøres sommerklar. Og i den forbindelse vælger de fleste at have særligt fokus på boligen – for er der noget, som man ikke gider bruge tid på om sommeren, så er det at opholde sig indendørs.

Derfor får du her tre konkrete idéer til, hvordan du gør din bolig sommerklar, så du undgår at skulle opholde dig bag lukkede døre hele sommeren.

Få ordnet køkkenet og grillen

De lune sommeraftner betyder for mange god mad og drikke. Men det betyder samtidig også, at der skal bruges lidt mere tid i køkkenet. Og netop af denne årsag er det helt centralt, at køkkenet fungerer tip top, så snart at temperaturen runder de 20 grader.

Derfor gælder det om for dig, at sørge for at alle dine køkkenredskaber er i orden og fungerer, som de skal. Herudover kan det være en fornuftig idé at teste de større redskaber af som kogeplader, emhætte og ikke mindst grillen.

Særligt grillen kan du altid gøre noget ved. Sæt derfor gerne en dag eller to af i weekenden, hvor du kan endevende grillen og gøre den ren fra bund til top. Her handler det om at fjerne overskydende fedtrester og derudover sørge for at gastilslutningen virker, som den skal.

 

Lad lyset trænge indenfor

Hvis der er noget, som de fleste er vilde med om sommeren, så er det lyset. Derfor bør du bruge noget tid på at sørge for, at lyset trænger ordentligt ind i din bolig, således at du kan nyde det gode vejr – også selvom du er indendørs.

I mange tilfælde kan det være nok at rengøre gardinerne og pudse vinduerne grundigt, så der ikke er fedtpletter og støv i vejen for solens stråler. Men hvis dette ikke viser sig at være nok, så kan du vælge at skifte dine vinduer. I denne forbindelse bør du i øvrigt overveje hvilke du skifter, da det selvfølgelig hovedsageligt er nødvendigt, der hvor solen trænger ind.

 

Få de lyse farver frem

Ligesom at garderoben bliver skiftet ud med de lyse farver, så vælger mange også at sørge for at få de lyse farver frem på indersiden af boligen. Her er der selvfølgelig tale om gardiner, små sommerlige detaljer og ikke mindst væggene.

 

De fleste danske hjem har ikke overraskende hvide vægge, hvorfor man kunne stille sig selv spørgsmålet: ”Kan det blive lysere?”. Men det kan det i mange tilfælde godt – hvis du maler over en ekstra gang. Eksempelvis kunne du besøge www.malgodt.dk, hvor du kan købe mange nuancer af hvid maling. Hvis det skulle have interesse, kan du selvfølgelig også vælge andre sommerlige farver.

 

Der er naturligvis mange andre elementer, som du kan gøre mere sommerlige her i foråret. Det handler derfor om at lave en prioriteret rækkefølge af de ting, som trænger mest. Her bør du dog huske på, at eksempelvis bilen kan sommerklargøres udendørs, hvorfor man godt kunne vælge at skubbe dette til senere på foråret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *