Hvilken type kaffe drikker er du?

Hvilken type kaffe drikker er du?

Vi danskere drikker i gennemsnit 4 kopper kaffe om dagen, hvilket gør, at mange af os ved, hvordan vi vil have vores kaffe. Nogle fortrækker stempelkaffe, mens andre foretrækker en hurtig og nem pulverkaffe. Der findes mange typer af kaffedrikkere, og herunder kan du læse om et par forskelige typer af kaffe, og måske blive inspireret til at prøve noget nyt.

Diverse kaffetyper

I takt med, at vi drikker mere kaffe, er markedet vokset. Der er kommet flere forskellige variationer af maskiner, og der er åbnet kaffebarer rundt omkring over hele landet. Herunder ses nogle af de mest kendte kaffetyper.

Americano
En americano er det tætteste, du kommer på en almindelig ”dansk” kop kaffe. Det er oftest den, som man får serveret, når man bestiller en sort kaffe. Den består af et shot espresso, som blandes op med varmt vand.

Espresso
Espresso er det italienske ord for kaffe, og det er en kaffetype, der brygges under tryk. Dette gør, at kaffen adskiller sig fra mange andre typer, da den får en meget koncentreret konsistens, og derved bliver den meget kraftig i smagen. Foruden dette er den kendetegnet ved at have et fint lag af gyldent skum på toppen.

Caffé Latte
Modsat espressoen findes der caffé latte, som er en blanding af en del espresso og tre dele varm mælk. Dermed er det en kaffetype, for dem der helst ikke vil have stærk kaffe.

Test til hjælp

Når du endelig har fundet ud af, hvilken type kaffedrikker du er, eller bare gerne vil prøve noget nyt, så skal du måske ud at investere i en maskine, og der findes et hav af muligheder. Espressomaskinen vil være værd, at kigge på uanset, hvilken type kaffedrikker du er, fordi som den skarpe læser nok har lagt mærke til, så er der espresso i næsten alle typer kaffe. Hvis du skal ud, og købe en espressomaskine vil det være en god idé, at du går ind og kigger på de test, der er lavet af dem. Herved får du, et overblik over dine muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *