Havetrampoliner: Tips og tricks

En havetrampolin er måske ikke verdens smukkeste indretningselement, og kan fremstå lidt voldsom og klodset. Ikke desto mindre er den en god investering, der danner grundlag for mange timers sjov. Derfor kan I her få nogle tips og tricks til, hvordan I kan undgå at trampolinen tager al fokus i haven.

Derfor er en havetrampolin en god investering

Trampoliner har i de seneste år været en fast bestanddel i mange danske haver. De sætter rammerne om mange timers sjov for hele familien, voksne som børn. Alle kan deltage, uanset om man er nybegynder eller mere øvet.

En trampolin er desuden en oplagt mulighed for at tilføje aktiv leg til børnenes hverdag. I en tid, hvor børnene sidder stille i skolen mange timer om dagen, er det vigtigt, at vi forældre opfordrer dem til at være aktive. En havetrampolin er et perfekt alternativ til konsolspil og tablet-tid. Børnene får bevæget sig og får samtidig en masse frisk luft, hvorfor en trampolin til en vis grad er med til at forbedre deres fysiske og mentale velvære.

Grav trampolinen ned

En havetrampolin gør dog som nævnt ikke så meget godt for havens æstetik. Den fylder meget og skærmer for udsynet over resten af haven. Ved at grave trampolinen ned fylder den mindre i haven og blokerer ikke bed og andre smukke elementer i haven.

Det er dog ikke udelukkende af visuelle grunde, du bør grave trampolinen ned – det er også af sikkerhedsmæssige årsager. Når trampolinen er på jordniveau, er der kortere at falde, og risikoen for ulykker mindskes derfor. Hvert år kommer mange mennesker til skade på trampoliner i danske haver, og det kan derfor betale sig at gøre aktiviteten så sikker som muligt.

Vælg med omhu

Når I skal vælge en havetrampolin, bør I tænke over, hvad der bedst passer ind i jeres have. Er haven lille, kan en stor trampolin virke meget voldsom og stjæle al opmærksomheden – også selvom den er gravet ned.  Hvis I tager hensyn til havens størrelse, form og øvrige elementer, kan I sagtens investere i en havetrampolin uden at ødelægge havens æstetik.

Inden den endelige beslutning bliver taget, bør I også indtænke, hvilket behov trampolinen skal dække. Der er nemlig forskel på, om det er små eller store børn, nybegyndere eller øvede, som skal springe på den. På only4kids’ hjemmeside er der et bredt udvalg af trampoliner, og her kan I danne jer et overblik over de forskellige modeller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *