Sådan kan du udnytte din kælder

Sådan kan du udnytte din kælder

Er du boligejer, og ejer du et hus, hvor der er få rum, og hvor der går meget areal til entre og til trappe, så kan det være tiltrængt med ekstra plads. Har du en kælder, der alligevel bare bliver brugt til at opbevare gamle ting, værktøj og edderkopper, så er der her gode muligheder for at udvide. Her kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du rykker ned i kælderen.

Undersøg reglerne

Det første du skal være opmærksom på er, at det kan være svært at få tilladelse til at bygge kælderen om til beboelse, så som stue eller soveværelse. Årsagen hertil er, at de fleste kældre ikke opfylder krav om, at der eksempelvis ikke må være koldt og fugtigt i kælderen og at der skal være vindue til det fri i hvert rum, og mindst 2,30 meter fra gulv til loft.

Vil du finde ud af, om din bolig er egnet til beboelse, så kan du se de fleste informationer i husets BBR-meddelelse. Du kan også få en boligsagkyndig ud og tjekke din bolig efter.

Har du mistanke om fugt i din kælder, og er du interesseret i at have soveværelse eller andet i kælderen, så er det værd at få rådgivning. Nanostone.dker professionelle indenfor tjek af opstigende fugt i kælderen. Er din kælder ramt, har de systemer der effektivt og vedvarende kan fjerne fugt i din kælder.

Indret til de unge

Du er heldig, hvis du har du mulighed for, og lov til at indrette din kælder til beboelse. Benyt eventuelt muligheden, til at indrette et stort, hyggeligt og privat soveværelse til dig og din partner. Hvis i har børn eller teenagebørn, så giver det jer også muligheden for at indrette en afdeling til dem, hvor de kan skeje ud, have mange venner på besøg og spille computerspil til langt ud på natten i weekenden, uden det forstyrrer jer helt oppe på 1. sal.

Giver kælderen ikke mulighed for decideret beboelse, kan i stadig indrette et stort rum med sofaer og en kæmpe fladskærm eller projektor. På den måde kan i få jer et multimedie-rum i kælderen, indrette med en stor popcornmaskine, hvor i kan samle familien til lange filmaftener.

Et ekstra stort badeværelse

Måske har du købt en bolig, hvor et kælderrum ser oplagt ud til at indrette et hyggeligt rum. Eller måske har du købt en bolig, hvor du er i tvivl om den allerede eksisterende indretning er lovlig, og så kan det i visse tilfælde være en god idé at konsultere en boligadvokat, for at spare dig selv og din familie for en masse penge og komplikationer på sigt.

Det kan også være, at du bor i en kommune, hvor du af princip ikke må benytte din kælder til beboelse. Det kan være rigtig surt, hvis du har en kælder, hvor fugtniveauet faktisk er relativt lavt. Udnyt derfor muligheden og byg et stort og lækkert badeværelse. Dette er nemlig som udgangspunkt altid tilladt at have i sin kælder. Du bestemmer selv, om det skal være et stort og luksuriøst badeværelse med badekar og masser af plads til at slappe af. Det kan også være, du blot har brug for et ekstra toilet, til når datteren tager for lang tid foran spejlet, på det andet badeværelse, eller når der er flere gæster i huset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *