Få naturen ind i centrum af bylivet

Få naturen ind i centrum af bylivet

Et afsavn ved at være byboer kan være mangel på natur, hvis du ikke bor tæt på parker eller skove. Dette kan for nogen være hårdt, da naturen kan være et godt sted at slappe af og få renset tankerne. Hvis du er en af dem, der savner en pause fra storbyens pulserende liv, kan du finde roen på en altan. I stedet for at have en kedelig altan uden planter og kedelige møbler kan du renovere altanen og skabe dit eget rum fyldt med natur. Hvis du renoverer altanen og ændrer på facadens udseende, skal du være opmærksom på, at dette kan kræve en byggetilladelse fra kommunen.

Blomsterkasser, altankasser og krukker

En måde at få naturen integreret på altanen kan være ved at købe blomsterkasser, altankasser og krukker, som du kan fylde med dine yndlingsblomster eller små træer. På den måde kan du skabe din egen lille skov, hvor der er plads til at koble fra og rense tankerne. Her kan du også opsætte et espalier, hvor planterne kan få lov til at kravle op ad, hvilket næsten kan give en stemning som i et orangeri. Ved at renovere altanen så den bliver et rum for hygge og afslapning, kan det også føre til, at altanen vil blive brugt oftere og måske endda blive samlingspunkt for sammenkomster og hyggeligt samvær med andre.

Sikkerhedsforanstaltninger

Inden du renoverer din altan, og fylder den med tunge blomsterkasser og krukker, bør du undersøge, om din altan er robust nok til den vægt, som blomster og tunge krukker giver. De fleste altaner bør kunne holde til dette og mere til, men hvis du har en gammel altan, der er i beton, kan det være, at den skal pudses op først, for at sikre at den ikke styrter sammen ved øget vægt. Uanset hvad er det altid en god idé at få en ingeniør til at rådgive dig, inden du kaster dig ud i et renoveringsprojekt. Her kan du få den rette vejledning i forhold til, hvad din altan kan holde til, og hvordan du bedst muligt får den renoveret. Når du har tjekket, at alle foranstaltninger er i orden, kan du påbegynde renoveringen af altanen i bedste naturstil og skabe dit eget nye yndlingsopholdssted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *