Spisebordet er familiens samlingspunkt

Spisebordet er familiens samlingspunkt

Dagens måltider er for mange en anledning til at samle familien eller være sammen med venner, nyde et måltid og få vendt dagens oplevelser, udfordringer mv. Til det behøves et godt spisebord, der passer til både hjemmets stil og plads samt din smag.

 

Dette bør du overveje, inden du køber nyt bord

Når du skal i gang med at kigge på borde, vil du blive mødt af spiseborde i forskellige materialer, modeller og størrelser. Her bør du grundigt overveje, hvad der opfylder dine ønsker og behov, så du får købt det bord, der passer bedst til dig. Er der børn i huset, bør du overveje materialet nøje, så du får et bord, der er let at rengøre og ikke så nemt bliver ødelagt og får pletter, som træ gør. Du kan også med fordel overveje, hvor mange mennesker du har brug for, at der skal være plads til. Hvor du ved, hvor mange der skal være plads til om bordet til hverdag, så kan det være en god idé at overveje, hvor mange der skal kunne være plads til, når der fejres fødselsdag eller andet. I den forbindelse kan du også overveje, om du vil have et bord, hvor du kan sætte en tillægsplade i, og på den måde gøre bordet større til særlige anledninger, eller om du foretrækker et større bord til hverdag også.

 

Hvor meget tid vil du bruge på vedligeholdelse?

Bordplader af glas, MDF mv. kræver stort set ingen vedligeholdelse ud over den daglige rengøring, hvorimod et bord af eg bør vedligeholdes 2-4 gange årligt. Det er først og fremmest vigtigt, at et bord af eg ikke placeres i nærheden eller i kontakt med varmekilder, f.eks. radiatorer, da træet vil tørre ind. Det er også vigtigt, at du holder bordet væk fra vand, samt at du ikke rengør det med stærke rengøringsmidler. Det kan det nemlig ikke tåle. Derudover er det en god idé at sæbebehandle dit bord 2-4 gange om året. Her er det vigtigt, at du behandler alle overflader, inkl. ben og fladen på bordets underside. Du bør desuden være opmærksom på, at når du har sæbebehandlet bordet, kan der være rester af sæbe på det. Vask overfladen med lidt vand inden du sætter bøger, glas eller andet på bordet for at undgå rander. Er du opmærksom på disse ting, kan du til gengæld have dit bord i rigtig mange år.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *