Ingen fødselsdag uden fødselsdagsboller, kage og flag

Ingen fødselsdag uden fødselsdagsboller, kage og flag

Fødselsdagen er fyldt med traditioner, og i Danmark lyder traditionerne gerne på boller og kage. Det er så meget en del af dagen, at der i en af de mest brugte fødselsdagssange synges: ”og den der kommer med som gæst, får dejlig chokolade og kager til”. Det er en sang, der er fyldt med glæde, og som maler et billede af en hyggelig sammenkomst ved bordet, hvor der ikke mangler noget som helst, hverken fødselsdagsboller, flag eller kaffe.

Hvad er en fødselsdagsbolle?

En fødselsdagsbolle er typisk en helt hvid bolle, der er blød og saftig, og som går utrolig godt til smør. En god hjemmebagt fødselsdagsbolle skal netop kunne serveres uden andet pålæg end blot smør – men den skal også gerne fungere med for eksempel marmelade eller pålægschokolade. Hvis du vil prøve at gøre en fødselsdagsbolle mere sund og tilføje kerner og rugmel, så er du hoppet udenfor kategorien fødselsdagsboller, da disse netop er helt kernefri og hvide. Når der er tale om din fødselsdag, er det jo kun én gang om året, og så er det med at gøre det rigtigt, efter traditionerne og med manér.

Det danske flag og fødselsdagen

Det er faktisk ganske atypisk, at man tager sit nationalflag og stikker det i kager eller boller, hænger det op på væggen, eller har det på servietterne, når man har fødselsdag. Det er en dansk tradition at have flaget over det hele, når der er fødselsdag. I andre lande som for eksempel Finland flager man ikke på samme måde, og det er egentlig kun i forbindelse med deres selvstændighedsdag og andre specielle ting, hvor flaget bliver hejst. I Finland finder du ikke deres flag på hverdagsting som paptallerkner, og der bliver generelt ikke flaget i hverdagsagtige sammenhænge. Det er en dansk tradition at klæde det hele i rødt og hvidt, og det er måske en af de ting, der er med til at gøre fødselsdagen mere speciel og hyggelig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *