Når det kniber med budgettet

Når det kniber med budgettet

Kniber det med at dække huslejen? Eller har du netop brugt alle dine penge på husleje, medicin eller mere uforudsigelige hændelser? I disse tilfælde kan det være fristende at tage et lån for at komme helskindet gennem måneden. Med et såkaldt ’kviklån’ kan du hurtigt komme i besiddelse af et par tusind kroner, som du kan bruge til at dække hullerne i dit budget.

Vælg det rigtige lån

Når du begynder at kigge efter et kviklån, bør du ikke lade dig selv blive stresset. Det er hurtigt og nemt at tage et kviklån – du kan gøre det online gennem diverse kviklånshjemmesider – men du skal huske på, at ikke alle kviklån er ens.

Hvis du allerede står i pengenød, er det kun logisk, at du danner dig et overblik over markedet og finder de billigste lån. Det stiller naturligvis spørgsmålet: Hvad er et billigt lån?

Når man normalt taler om ’det billigste’, taler man om produkter og tilbud, der koster mindre end andre valgmuligheder indenfor den samme kategori. Du tænker måske, at du ikke skal betale for at få et kvik lån, og det er sandt. Du skal ikke betale for det … lige med det samme.

Hold øje med renten

Husk på at lån – også kviklån via hurtigudbetaling.dk – arbejder ud fra rentesystemer. Det er disse, som du skal være opmærksom på, når der tales om det ’billigste lån’. Alt efter renten skal du betale mere eller mindre tilbage ved hver afregningsperiode.

Store lån på hundredtusindvis af kroner har meget lange frister. Måske skal man betale tilbage halvårligt eller årligt. Siden kviklån er fokuseret på små udbetalinger af et par tusind kroner, betyder det, at du får meget kortere frister. Du vil muligvis skulle betale lånet tilbage hver måned.

Derfor skal du kigge på de renter, som de forskellige kviklån tilbyder dig. Jo højere renten er, jo mere skal du betale tilbage ad gangen. Det kan være effektivt, hvis du hurtigt vil betale dit lån af, men kun hvis du faktisk har pengene til at dække det. Har du ikke plads til at spare meget op ad