E-Sport hitter: Sådan kommer du i gang

E-Sport hitter: Sådan kommer du i gang

Trenden verden over bliver mere og mere digital. Dette gælder på forretningsområdet, men også på hobbyområdet. Ligesom man kan blive professionel fodboldspiller, er det nu også muligt at spille computer som sit levebrød. Ønsker du at vide mere om E-sport eller måske selv komme i gang? I så fald skal du følge med i denne artikel.

Info om E-sport

E-sport står for elektronisk sport. E-sport finder sted via internettet eller over en LAN forbindelse. Alle typer sport indeholder selvfølgelig som oftest et konkurrenceelement, hvor enten et hold eller en person bliver vinder eller taber. Dette gælder også i E-sporten afhængig af, hvilket spil man vælger at spille. Vælger man eksempelvis at spille Counter-strike (et skydespil) er det et hold mod et andet hold, og det kan derfor betragtes som en teamsport, hvor et af holdene vinder. I modsætning kan man betragte et spil som FIFA (fodboldspil) som et individuel konkurrencedrevet spil, da det her er person mod person, hvor en af dem vil stå som vinder.

E-sporten har igennem de sidste par år vokset sig større og større. Det gælder i forhold til turneringerne, antal af events, størrelsen på events og tilskuere/seertal. Dette har gjort det specielt interessant for de større hardwareproducerende virksomheder at sponsorere spillerne, for på den måde at vise deres brand. Derudover bliver det i takt med flere tilskuere og højere seertal også en interessant markedsføringsplatform for andre virksomheder. Alt i alt betyder disse sponsorer, uanset om det er betaling i form af hardware eller pengebeløb, at e-sporten i dag er et levebrød for mange personer.

De mest udbredte spil

Som benævnt i overstående afsnit er der forskellige typer E-sport ud fra det spil, som man spiller. Fuldstændig ligesom der er forskellige typer fysisk sport ud fra hvad spil du dér spiller. I det her afsnit vil du få indblik i de mest udbredte spil inden for forskellige typer.


Strategi

Her er de mest udbredte spil:

Starcraft IIhandler om at få bygget bygninger og trænet enheder, for på den måde at gennemføre sin mission eller nedkæmpe sin eller sine modstander. Dette spil finder sted som single player spil, men også som multiplayer, hvor man kan spille én mod én, to mod to, tre mod tre og fire mod fire eller alle mod alle. Herudover er spillet

League of legendser også meget udbredt. League of legends går også ud på at bekæmpe hinanden og smadre hinandens base. Dette spil er kun online og fungerer kun som multiplayer. Her kan man hold mod hold med maks 5 deltager pr. holder dyste imod hinanden.

Skydespil

Her de mest udbredte spil:

Counter-strike, hvor der er forskellige baner med forskellige missioner. Man kan her vælge baner med gidselstagningsopgave, sprængningsopgave, ekskorte opgave. Spillet fungere som singleplayer, men er mest udbredt som multiplayer. Her kan man blive professionel ved at oprette et ”klan” og dyste imod andre klaner. En klan må maksimalt indeholde 5 deltagere.

Overordnet er de fleste skydespil bygget op omkring FPS princippet, E-sport hitter. Her kan også nævnes spil som Battlefield, Call Of Duty, mm. (FPS står for: førstepersons skydespil) .

Afslutningsvis har vi et meget udbredt spil, som i den grad hitter inden for E-sporten. Det er nemlig FIFA. FIFA er et fodboldspil, hvor man 1 imod 1 med et fodboldhold dyster imod et andet hold og på den måde får eller mister man point.

Udstyr

I takt med at den digitale verden skrider frem, spillene bliver bedre og bedre, grafikken bliver bedre og bedre, indholdet bliver mere og mere – kræver det også bedre og bedre udstyr for at kunne spille. Som mange andre har du nok også prøvet at købe et spil for at opleve at det hakker, og du er nød til at nedsætte grafikken i spillet for at opleve, at det stadigvæk hakker. Ønsker du at komme i gang med at bliver professionel inden for E-sport-verdenen er det derfor også vigtig med udstyr, som kan trække det spil du nu ønsker at specialisere dig indenfor. De vigtigste ting at kigge på ved køb af en gaming computer er: Grafikkortet, CPU’en som også kaldes processoren, og størrelsen af ram. Som hovedregel bør grafikkortet ikke være et integreret grafikkort. Kig derfor med fordel efter mærkerne Nvidia eller AMD. Ønsker du at game bør, du også kigge efter CPU med omkring 2,2ghz med minimum 4 kerne. Kig med fordel efter Intel Core i5, i7. Ydermere bør du ikke købe en computer med under 4-6 GB ram.

Alt dette kan være en dyr investering, men kig her og lån penge til udstyr.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *