Hvordan foregår en hulmursisolering?

Hvordan foregår en hulmursisolering?

En hulmursisolering er en af de bedste energiforbedringer som du kan foretage på dit hus. Udgiften til en hulmursisolering er typisk betalt hjem i løbet af 2 til 3 år.

Forundersøgelse af hulmuren

Inden man går i gang med at hulmursisolere, skal hulmuren tjekkes. Forundersøgelsen afslører om hulmuren er isoleret i forvejen, hvor tyk hulmuren er og hvilket isoleringsmateriale der evntuelt ligger i hulmuren. Forundersøgelsen foregår ved at isolatøren borer nogle huller i fugerne udvendigt på dit hus. I hullerne bruges man et lille kamera til at se hvad hulmuren indeholder. Når forundersøgelsen af afsluttet og man ved præcis hvad hulmuren indeholder kan man gå i gang med selv isoleringsprocessen.

Isolering af hulmuren

At isolere en hulmur er et nemt og enkelt indgreb for den professionelle isolatør. Det sker ved at man borer huller i husets udvendige fuger. Hvor mange huller der skal bores afhænger lidt af hvad forundersøgelsen viser. Det kommer nemlig an på om der ligger noget gammelt isolering man skal rundt om. Når der er boret huller i fugen indsætter isolatøren en lille studs, som er forbundet til indblæsningsmaskinen. Maskinen går så i gang med at blæse isoleringsmaterialet ind i hulmuren. Når området er fyldt op flyttes studsen til det næste hul. Sådan gentages processen indtil hulmuren er fyldt helt op.

Efterbehandling af hulmuren

Når hulmursisoleringen er udfør skal alle hullerne lukkes til igen. Det er et nemt job som kan udføres af isolatøren. Heldigvis er det ikke længere nødvendigt at tage hele mursten ud af muren, som man tidligere gjorde. Det efterlod tydlige spor af at der var foretaget en hulmursisolering fordi de ny fugede mursten tydligt adskilte sig fra de gamle.

En hulmursisolering kan udføres på mindre end en dag og isolatøren skal have adgang til strøm og vand for at kunne udføre jobbet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *