Skal I holde konfirmation i 2019? Her er hvad, du skal have styr på til den store fest

Skal I holde konfirmation i 2019? Her er hvad, du skal have styr på til den store fest

Har du en søn eller en datter som skal konfirmeres i 2019? I så fald er denne artikel lavet som en guideline, for at du husker og ikke mindst overvejer de forskellige aspekter der er værd at medbringe og, eller ikke mindst overveje at medbringe.

Først og fremmest må man jo ikke glemme konfirmationens eksistens og derfor også leve op til de ritualer som følger. Dermed sagt skal din søn eller datter gå i kirke, få lært trosbekendelsen og ikke mindst være døbt.
Det siges at være ritualet der markere overgangen fra barn til voksen.

Nå nok om det! Der er jo en masse andre vigtige ting som du skal have styr på inden den store fest.

Ting du skal have styr på

I dette afsnit vil du finde punkter som du bør overveje i det du skal holde en stor konfirmationsfest. Punkterne er stillet op efter vægtning, hvilket vil sige, at de første er det du bør tænke på først osv. Ned i listen.

  1. Fastlagt dato

Skal datoen være på konfirmationsdagen, dagen efter, eller hvornår skal den store konfirmationsfest finde sted?

  1. Hvor skal festen finde sted?

Skal festen foregå hjemme i haven, i et telt. Eller skal der bestilles lokaler; selskabslokaler, restaurant eller en kro. Under dette punkt vil det også være meget passende at begynde at overveje hvad budgettetkan holde til og vælge ud fra det. Det kan hurtigt løbe op, når man gerne vil holde et brag af en fest for konfirmanden. Hvis du tænker på at optage et lån, kan det dog være en god idé at undersøge markedet, så det ikke bliver dyrere end højst nødvendigt. Det kan du heldigvis få hjælp til på Monni.dk lån penge nu.

  1. Gæsteliste

Ud fra stedet og budgettet kan du så finde ud af hvor mange der er råd til at invitere. her bør du i hvert fald have skabt en konfirmation hvor alle familiemedlemmer bliver inviteret. Venner og bekendte må så komme i anden række.

  1. Lav invitationer

Når i har fastlagt en dato, en lokalitet og en gæsteliste, bliver næste step at invitere dem der skal med til konfirmationsfesten. Invitationer kan laves på mange måder. Prøv og vær kreativ og tænk på noget nyt! I hvert fald skal der ”rigtige” invitationer ud og IKKE invitationer som en Facebook begivenhed! Ofte kan det også være en god idé at få indtænkt en ønskeliste, så dem du invitere allerede dér ved hvad konfirmanden ønsker sig.

Til konfirmanden

  • Overholde kirkebesøgene
  • Øve trosbekendelsen
  • Finde konfirmationstøj

I det der skal findes konfirmationstøj skal konfirmanden også være indblandet, det er ham eller hende der skal gå i det, og det er vigtigt, at de også er tilfredse.

  • Arrangere konfirmationskørsel

Under dette punkt skal det nævnes, at det som oftest er fedest når det bliver holdt hemmeligt for konfirmanden og han/hun bliver overrasket i stedet. Rigtig mange steder kan man betale sig fra konfirmationskørsel, altså hvor de bliver hentet i den ene eller anden fede bil. Går man steppet videre bliver det en helikopter. Ved dette valg bør du dog have undersøgt landingsmulighederne nær kirken (Også så det ikke påvirker de andre konfirmander – sådan én larmer jo ret meget)

  1. Arrangere underholdning

Underholdning er et vigtigt punkt. Under dette punkt ligger talerne, sangenemv. Som forældre af konfirmanden bør i holde en tale til konfirmanden. Ydermere skal der være styr på hvem der skal holde tale og hvornår hver især skal holde deres tale. Alt skal jo passe sammen med sangene – takkesang til konfirmanden samt de eventuelle andre sange, hvor der er tænkt lidt kreativt! HUSK det må gerne være pjattet og sjovt! Til at koordinere underholdningen kan man med fordel udpege et bekendt eller et familiemedlem som toastmaster.

  1. Fotograf

Dagen er en stor dag og skal huskes! Få derfor husket billederne. Hyr en fotograf eller spørg en bekendt eller et familiemedlem som er god til at få taget billeder og videoer.

Efter konfirmationen

Efter konfirmationen skal du også huske at få sendt takkekort ud. Disse takkekort skal indeholde taknemmeligheden for at gæsterne dukkede op og ikke mindst, taknemmeligheden for gaverne de gav til konfirmanden.
Afslutningsvis kan man så få samlet alle billeder og videoer fra dagen i et fotoalbum. Man kan så bruge de sociale medier ”Facebook”, oprette en lukket begivenhed, invitere dem der var på gæstelisten og ligge fotoalbummet derind så alle altid kan tilgå billederne fra den fantastiske dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *