Er alger på taget farligt?

Er alger på taget farligt?

Nej, det kan vi godt afsløre med det samme at det er det ikke. Så hvis du synes at alger på taget skæmmer og du gerne vil af med dem så læs med her.

Væk med algerne

Som sagt så er algerne egentlig ganske uskadelige. Der er på ingen måde tale om at tagets holdbarhed nedsættes, eller at algerne gør skade på tagstenene. Så som ansvarlig husejer, er der altså ikke grund til at bekymre sig over alger. Derimod skal du vide, at går du igang med at fjerne alger på taget, så er større fare for at du selv kommer til at ødelægge taget bare ved at gå på det. Tyer du til højtryksrenseren, så vil trykket slibe lidt at tagets overflade som derved bliver mere ru med mere algevækst til følge. Det var vel ikke lige det du have tænkt dig, vel?

“Hvad gør jeg så?” tænker du sikkert. Du kan i stedet forebygge at algerne opstår.

Forebyggelse mod alger

Årlig vedligehold, vil gardere dig mod at algerne overhovedet kan gro. Steder hvor der er begyndende afskaldning eller nedbrydelse, vil give gode betingelser for alger. Du bør beskære stor træer eller buske som kaster skygge på tag eller murværk. Ved holde husets mure og tag tørt, minimerer du risikoen at algerne kan vokse frem. Fugt er nemlig algernes livret. Såfremt taget er af eternit, skal du have undersøgt om det indeholder asbest. Tag med asbest kræver at du kontakter Arbejdstilsynet, for informationer om taget skal behandles mod alger.

What NOT to do

“Jeg har hørt at…” STOP! Du skal aldrig bruge et middel som ikke er godkendt til at bekæmpe alger med. I henhold til Kemikalieloven, så det strafbart. Det kan enten udløse bødestraf, men i værste fald kan det udløse to års fængsel. SÅ meget vil du alligevel ikke af med alger, går jeg ud fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *