Sådan kommer du godt i gang med styrketræningen

Sådan kommer du godt i gang med styrketræningen

Drømmer du om at få en sundere og flottere krop? Så vil løsningen ofte ligge nede i det lokale fitnesscenter. De fleste mennesker har ingen problemer med at komme afsted de første par gange, men når ømheden og trætheden melder sig, bliver det straks sværere. Det er jo så let at blive liggende hjemme på sofaen. I denne artikel kan du få nogle gode råd til, hvordan du nemmere kan komme ned i fitnesscenteret.

Vær realistisk

Først og fremmest handler det om at være realistisk, når du skal i gang med at træne. Hvis du er i dårlig form, og det er længe siden, du har trænet, så vil det være lidt for ambitiøst at gå i gang med at træne 6 dage om ugen. Det vil din krop slet ikke kunne klare, og du vil allerede efter et par dage være øm i kroppen. Er du øm og træner, vil du slet ikke få det optimale ud af din træning, og det kan være til mere skade end til gavn. Derfor skal du være realistisk, når du skal i gang med at træne. Har du ikke trænet før eller er det længe siden, så kan du for eksempel starte med et fullbody-program 2-3 gange om ugen. Så giver du nemlig din krop tid og mulighed for at komme i gang. Så kan du altid lægge på senere.

Find en træningsmakker

Et af de bedste råd til at være vedholdende i sin træning, er ved at have en træningsmakker. Hvis du har en træningsmakker, kan I hive hinanden op i de hårde tider. Det er også bare hyggeligere at træne sammen med nogle. En træningsmakker kan sagtens kombineres med individuel træning. I kan eventuelt mødes 1-2 gange ugentligt, hvor I så træner hver for sig resten af ugen. Med en træningsmakker får du også mulighed for at få vendt dagligdagen, og det kan være en rigtig god afkobling.

Køb noget ordentligt træningstøj

Et lille men godt tip er at have noget lækkert træningstøj og nogle pæne sko, som du ser frem til at have på. Det er en af de helt små ting, der kan gøre træningen sjovere. Hvis du gerne vil have billigt træningstøj, kan du for eksempel købe træningstøjet på Singles Day. Singles Day er oprindeligt en kinesisk tradition, hvor både butikker og netbutikker sætter priserne gevaldigt ned på flere forskellige varegrupper. Singles Day har efterhånden fået en stor status blandt butikker herhjemme, og der er også butikker med træningstøj, der tilbyder gode tilbud på Singles Day. Ud over at købe træningstøj og sko på Singles Day, kan du også investere i drikkedunke, proteinpulver og andet træningsudstyr.