Sådan får du mere plads i hjemmet

Sådan får du mere plads i hjemmet

Måske kender du det – boligen bliver mere og mere fyldt, fordi der løbende bliver købt nye møbler, nips og redskaber til både hus og have. Det kan nemt hobe sig op, så der til sidst ikke er ret meget plads tilbage. Det kan give et rodet udtryk, og kan gøre det svært at bevare overblikket. Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du får mere plads i hjemmet.

En god oprydning

Ja det lyder måske ikke så festligt, men første skridt på vejen er at få ryddet op. Der er ikke nogen grund til at gemme på unødvendige ting, der ellers bare står og fylder. Det kan også være, at du har nogle ting, der kan skiftes ud. Måske har du et stort og højt skab eller et meget langt bord, selvom du sagtens kan klare dig med mindre. Hvis du får skiftet det ud, så får du hurtigt mere plads. Dog kan en mindre oprydning også gøre en stor forskel, og det behøver ikke være kedeligt. Tag et rum af gangen, så det ikke bliver alt for overvældende, og sæt noget god musik på, så processen bliver lidt sjovere.

Organisering

Når du har fået ryddet op i dine ting, så er det tid til at få organiseret dem. Det er en god idé at finde et system, så du har styr på, hvor de forskellige ting er. På den måde kan du sørge for, at der ikke lige så nemt bliver rodet igen. Hvis du stadig ikke har plads til alle dine ejendele, selv efter en grundig oprydning, så kan du leje et billigt depotrum. Det kan du bruge til at opbevare de ting, som du ikke har brug for i hverdagen. Det kan f.eks. være møbler, haveredskaber eller vinterdæk. På den måde får du nemt og hurtigt mere plads og mindre rod i dit hjem.