Vælg den rette robotplæneklipper til din plæne

Vælg den rette robotplæneklipper til din plæne

Uanset om du er glad for havearbejde eller ej, skal det være let at slå græsset. Måske du allerede har en robotstøvsuger til at gøre gulvene rene. Så hvorfor ikke købe en automatisk plæneklipper? En robotplæneklipper er en drøm af en maskine til havemanden, der elsker gadgets.

Hvordan ser din have ud?

Først og fremmest skal du granske din have. Er der f.eks. mange smalle arealer og små områder? Er terrænet stejlt og ujævnt? Og hvor stort er det samlede areal, som din robot-ven skal kunne klare?

Dertil kommer selvfølgelig overvejelser om, hvor mange penge du er villig til at lægge. Plæneklippere af alle typer vil som regel være dyre, hvis kvaliteten skal være i orden. Ikke nok med det, så skal den være sikker.

Hvad findes der på markedet?

Der er mange robotplæneklippere at vælge mellem. Du bør derfor sætte dig godt ind i, hvad de forskellige producenter tilbyder.

Der findes en række forbrugertests på nettet, som kan hjælpe dig på vej. Desuden er det smart at sammenligne priser i forskellige butikker og læse kundeanmeldelser.

Du kan naturligvis også finde dem brugt. Det kan dog være risikabelt, bl.a. fordi du ikke får garanti med. Reparation af elektroniske havemaskiner kan nemlig let løbe op i mange tusinde kroner.

Derfor er det også vigtigt at vedligeholde din plæneklipper. Du skal skifte knivene med jævne mellemrum. Du kan finde knive til Husqvarna Automower og andre robotplæneklippere kan bl.a. findes hos EasyMow. Her kan du også lære, hvordan du sikkert skifter knivene.