Skab gode rammer med en a-kasse

Skab gode rammer med en a-kasse

Det er en gave at få et hjem og familie, men det er en gave, hvor der medfølger et vist ansvar. Hjemmet skal være som globus brikken i et Ludo spil – her har dine familien “helle” og kan slappe af. At skabe disse rammer kræver mange ting, eksempelvis en solid økonomi (også hvis man mister sit job), ro, et trygt hjem etc.

Vær beredt

Som spejderkorpset slogan siger, så at det vigtigt at “være beredt”. Det vil sige, at familien også skal kunne brødfødes i tilfælde af, at I mister et job, og at hjemmet fortsat kan skabe trygge og rolige rammer for de små guldklumper. Derfor er det alfa og omega, at I bl.a. sparer og sparer op, har gode forsikringer og en god a-kasse.

A-kasser hjælper nemlig dig i tilfældet af, at du mister dit job. Din a-kasse er nemlig dem, der betaler din dagpengesats. Dagpengesatsen er noget mere attraktiv end kontanthjælp, da den både er højere, men også kan være “nemmere”, at være på. A-kasser er her ikke for at tjene penge på dig. Godt nok skal du betale et kontingent for at være medlem, men det finansiere kun 25% af dagpengene som a-kassen udbetaler. De resterende 75% kommer fra arbejdsmarkedsbidraget.

Sammenlign A-kasser

Selvom en a-kasse ikke er her for at tjene penge på dig, så er alle a-kasser ikke født lige. Nogle er billigere end andre, så det kan ofte godt betale sig at sammenligne de forskellige a-kasse priser for at finde en billig a-kasse. Koster en a-kasse eksempelvis 400 kr. pr. måned og du arbejder i 40 år, så kommer du af med 192.000. Koster den derimod 500, så vil du komme af med 240.000. Hundrede kroner om måneden vil altså kunne spare dig næsten 50.000 i det lange løb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *